Очилата и COVID-19

Светът е изправен пред непознато изпитание. Само личната отговорност и дисциплина ще ни помогнат да се справим с него. Спазвайте инструкциите на експертите, грижете се за себе си и близките си. Носете маски, когато сте на обществени места, а ние ви съветваме: Носете и очила!

Очилата осигуряват бариерна защита срещу пръски или капчици, така че спомагат да предпазите очите си от излагане на COVID-19. Лигавиците, включително в областта на очите, са често срещан начин коронавирусът да може да навлезе в тялото.

Вече съществуват множество препоръки за носене на маски, щитове за лице и защитни очила при ежедневните дейности и особено при потенциална експозиция на COVID-19. Досега всички бяхме съветвани да спрем да докосваме лицата. Очилата, слънчеви или диоптрични, спомагат за социалното дистанциране от собствените ни ръце. Носейки очила, вие съвсем по естествен начин ще намалите докосването на лицето и най-вече на очите си.

Важно е също да отбележим, че пролетта бавно и неусетно настъпва и е добре да предпазим очите си, не само от коронавируса, но и от вредните UV лъчи. Пораженията причинени от тях понякога са невидими, но необратими. Носенето на слънчеви очила предпазва очите от вредното влияние на слънчевата светлина и намалява риска от развитието на различни очни заболявания.

Информираме ви, че голяма част от обектите ни продължават да работят, спазвайки всички противоепидемични мерки. Адреси и актуална информация за търговските ни обекти може да намерите тук: https://grandoptics-bg.com/bg/magazini

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *