DRIVESAFE СТЪКЛА ОТ ZEISS – СИГУРНОСТ НА ПЪТЯ OT НОВО ПОКОЛЕНИЕ

*Грижа за комфорта при шофиране oт ZEISS

Шофирането е ежедневие за всеки един от нас. За хората носещи очила то може да се превърне в малко предизвикателство, особено при понижена видимост, дъжд, мъгла или през нощта.

Проучване на ZEISS   твърди, че неблагоприятните светлинни условия имат голямо влияние върху качеството на шофиране. 30% от фаталните пътните инциденти стават след свечеряване.

Резултатите от това проучване са в основата на проектиране на диоптрични стъкла, създадени специално за да осигурят по-добро зрение в критични светлинни условия.

Разработването на DriveSafe стъклата дава решение на трите основни предизвикателства на пътя:

  • Трудно виждане при слаба светлина и здрач.

  • Заслепяване от светлините на насрещно движещите се автомобили;

 

  • Стрес от постоянната промяна на обектите, върху които шофьорът трябва да фокусира зрението си. Следене на пътя и далечни движещи се предмети, гледане в огледалата за обратно виждане, както и фокус таблото.

Този иновативен продукт на ZEISS предлага решение на проблемите, свързани с качественото зрение на пътя и осигурява комфорт и безопасност не само за шофьорите, а и за всички участници в движението.

DriveSafe стъклата oт ZEISS дават възможност за комфортно шофиране без стрес.

Стъклата DriveSafe могат да бъдат както еднофокусни, така и прогресивни и са напълно подходящи за целодневно използване при всички видове задачи и дейности.

Вижте повече тук.

Фото: © Optigroup LTD  Официален представител на ZEISS за България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *