Диоптрични рамки JOY

Още от древни времена произлиза нуждата за очила.

Напримеримператор Нерон използвал изумруд, за да наблюдава гладиаторските игри от ложата си. Сенека пък първи забелязал как буквите се увеличавали, докато ги наблюдавал през дъното на буркан пълен с вода. Така постепенно науката започнала да търси нови решения за появилите се човешки нужди.

Необходимо било да се намери и решение на въпроса :“ Как да бъдат закрепени за главата тези способи за по- ясно зрение на близка дистанция?“

Още от древни времена произлиза нуждата за очила.

Първите очила се появяват в Европа, Северна Италия. За техен изобретател се смята флорентинеца Салвино дели Армати. От начало оптичните стъкла били монтирани в кръжила, които се поставяли директно върху носа.

През 1727 се появяват първите рамки, които се закрепват за ушите, изработени от английският оптик Едуард Скарлет.

Но освен стъкла и рамки за диоптрична корекция, възниква и нужда за предпазване на очите от вредните слънчеви лъчи.

За предшественик на слънчевите очила се смятат опушените стъкла, използвани от китайците през 12 век. Те ги слагали по време на съдебни процеси, за да прикрият емоциите си.

Водени от миналотои вдъхновени от ежедневните нужди, ние създадохме колекции от рамки за диоптрична корекция и слънчеви очила, която кръстихме JOY. Името е свързано с най-разпознаваемата дума, която води към нас. Тя изразява нашето свободолюбие и страст към очилата.

Как се роди идеята за рамките JOY?

Очилата са необходимост, но и моден аксесоар. Ежедневнотo им носене ни подтикна да създадем нещо функционално и практично, но същевременно стилно и подчертаващо индивидуалността на носещия. Едни подходящи рамки могат ефектно да подсилят вашия стил и индивидуалност.

Очилата са финалния щрих, детайла, който придават завършеност на всяка визия.

Упоритата работа и безбройните проучвания, ни показаха от какво се нуждае съвременниячовекът, носещ очила. Благодарение на нашия опит и вашите нужди, ние създадохме наш собствен бранд, на който може да се насладите.

От какво са вдъхновени рамките JOY?

Всеизвестно е, че хората обичат свободата, свободата да носят каквото искат, да бъдат когото искат, да правят каквото искат. Ние пренесохме в колекциите очила JОУ свободният дух на хората.

Форми

 

Макар модните тенденции да налагат по- екстравагантни форми, ние предпочетохме да съчетаем красотата с нуждата и удобството като създадохме рамки, които носят нотките на модерните очила, но са съобразени с ежедневната ви дейност. Така вирнатото котешко око, отстъпи място на по- овалните и сдържани форми. Овърсайз моделите, свихме в по- малки размери, като запазихме цялостната им визия. А дебелите и плътни рамки оставихме за слънчевите ни модели.

Цветове

И макар да ограничихме въображението си със формите, то по отношение на цветовете дадохме всичко от себе си.

Чрез пластмасовите рамки от колекцията JOY, ние показахме красотата на планините, реките и пъстротата на нашите географски ширини. Моделът JOY 0102-4511 напомня за всички онези красиви кътчета, където водата успокоява съзнанието и го отвежда в други светове. Без значение дали ще бъде кънтящият поток или бурното море, за нас е важното да дадете свобода на цялата си вътрешна красота.

JOY 0110-4702 е рамка, която въплъщава зелените поляни и необятни ширини, вкарвайки свежест в сивото ви ежедневие. А красивите ни залези и изгреви вплетохме в модела JOY 0106-2507. Плодородната ни земя уловихме чрез модела JOY 0106-1413.

Разбира се, оставихме нещо и за онези от нас, които са по-сдържани като запазихме класиката чрез модела JOY 0102-0021.

От какви материали са изработени очилата JOY?

За изработка на рамките заложихме на достъпни, но устойчиви материали като пластмаса, метал и титан. Колекцията Joy е изцяло изработена от пластмаса, Joy Seemless е създадена от метал, устойчив на корозия. Joy Titanium е изцяло направена от титан, в характерни цветове като сребристо, златно, паладий и др. Joy Clipon са пластмасови рамки с допълнителен бонус слънчеви приставки, които плътно прилепват към рамката посредством магнит. Клипсовете са с поляризация и 100% UV защита.

Лещите на слънчевите очила са органични и с поляризация.

За кого са подходящи рамките JOY?

Колекциите са така разработени, че да прилягат на всеки, в зависимост от нуждите му.

Многообразните форми, модели и цветове, ви дават свободата да избирате, как да изразите себе си. Решението дали ще запазите деловият си вид чрез колекцията Joy Seemless, или ще рискувате с цветните пластмасови рамки JOY, остава във ваши ръце.

За по- непредпазливите рамките JOY Titanium са подходящи, заради тяхната здравина и лекота. Те ще ви осигурят удобство при носене и често сваляне и слагане.

А за хората, носещи очила за далече, Joy Clipon ще съчетае нуждата от диоптрични и слънчеви очила в един продукт.

Слънчевите очила Joy са подходящи за всеки. Измежду тях ще откриете класически модели, както и екстравагантни, удебелени рамки, разнообразни форми и стъкла в различни цветови композиции.

Диоптричната ви корекция също влияе на избора ви за подходящ модел очила. Пластмасовите рамки JOY са подходящи за по- високи диоптри, а Joy Seemless повече биха паснали на ниски диоптрични стойности.

Как подобряваме рамките Joy?

Всяка следваща колекция рамки и слънчеви очила JOY подобрява или допълва текущите модели, базирайки се на вашата обратна връзка. Нашата мисия е да ви предлагаме очила, съобразени с вашите нужди и начин на живот, затова чувствайте се свободни да споделите вашите наблюдения с нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *