Фотосоларни стъкла

Тези стъкла са прозрачни, когато се намирате в закрито помещение и потъмняват, когато излизате навън.

Благодарение на изключителната фотосоларна технология стъклата от този вид потъмняват изключително бързо при ярко слънце, но реагират също на индиректна светлина – като светлина, отразена от сгради, коли и много други повърхности. На закрито стъклата са прозрачни и чисти. Фотосоларните стъкла на различните производители се различават един от друг по скорост на затъмнение, степен на затъмнение, остатъчен цвят след изсветляване и т.н. Средно тези стъкла затъмняват значително в рамките на около минута излагане на ярка светлина и отнемат малко повече време, за да се изчистят.
Ярък пример за еволюция в областта е технологията Transitions. Това е фотосоларен патент на американската компания Younger Optics. Стъкла с фотосолар Transitions се характеризират с едва доловим остатъчен цвят при липса на оцветяване, за разлика от стандартните фотосоларни стъкла, изключително бърза реакция и висок процент затъмнение.

Аналог на технологитята  Transitions е немскията вариант PhotoFusion®. Тайната на PhotoFusion® се крие в патентованите фотоактивни молекули, които реагират по-ефективно на светлинната енергия, като потъмняват с до 20% по-бързо от съществуващите фотохроматични стъкла на Carl Zeiss Vision и изсветляват до 2 пъти по-бързо. Бързата адаптация подобрява зрителния комфорт и ви осигурява оптимална защита при всякакви условия.

Предимства на фотосоларните стъкла:

  • Прозрачни вътре.
  • Тъмни навън.
  • Блокират 100% от UVA и UVB лъчите.
  • Подходящи за всякакви възрасти. Изключително подходящи за деца.
  • Подобрен зрителен комфорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *