Безплатен скрининг на зрението за деца

Според данни на Световната здравна организация  25% от учениците имат очен проблем.

Това е всяко четвърто дете!

Необходимостта от профилактични очни прегледи е известна на повечето родители, но за съжаление у нас не са предвидени достатъчно програми за стимулиране на превенцията на заболяванията. Това ни кара да разчитаме на собствените си сили, познания и финансови възможности.

Първият профилактичен преглед на детето трябва да се направи около 6 месечна възраст.Тогава биха могли да се установят голяма част от вродените очни аномалии, които пречат на нормалното развитие на зрителния анализатор на детето. Следващите прегледи трябва да са на възраст 1, 3 и около 6-7-години. Това важи  с още по-голяма сила за фамилии с наследствени очни заболявания.

За учениците препоръките са за преглед на всеки 2 години.

Колкото по-рано бъде открит даден проблем, толкова по-големи са шансовете за пълното възстановяване.

Грижата за детското зрение е необходима за правилното развитие на детето, затова оптики Grand Optics и  Joy Optics  обявяват септември за Месец на детското зрение. В рамките на кампанията, всяко дете ще може да премине безплатен очен тест за проверка на зрението.  Тестът е бърз и безболезнен. Извършва се с авторефрактометър и е особено подходящ за деца за деца в предучилищна и училищна възраст. Нашите специалисти съветват родителите на децата, при които апаратурата отчита отклонение от нормата, задължително да бъдат прегледани от лекар – детски офталмолог.

В рамките на кампанията, освен Безплатен очен скрининг, можете да се възползвате и от 25 % отстъпка за всички детски диоптрични очила и аксесоари, 30 % отстъпка за детски слънчеви очила, както и от специални промоционални цени на някои продукти за детското зрение.

Целта на инициативата е да се обърне внимание на необходимостта от редовни профилактични прегледи на очите и ранно откриване на очни проблеми, водещи до влошаване на зрението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *