Заедно срещу насилието в училище

Джой Фешън подкрепя кампанията на УНИЦЕФ „Заедно срещу насилието в училище“

Насилието и тормозът в училище са проблем за децата в цял свят. Според проучване на УНИЦЕФ, над половината тийнейджъри по света са били поне веднъж обект на насилие от страна на връстници във и около училище. Физическото насилие и тормозът пречат на образованието и пълноценното развитие на над 150 милиона деца на възраст 13-15 години.

България е сред челните десет от общо 43 изследвани страни, засегнати от проблема „училищен тормоз“. Затова УНИЦЕФ стартира кампанията „Заедно срещу насилието в училище“ (#ДаСпремНасилието в училище), която има за цел да повиши разбирането и чувствителността по темата за насилието, да намали толерантността към различните му проявления и да подкрепи училищата в ефективната превенция на насилието и тормоза.Тя се реализира съвместно с МОН и е в подкрепа на тригодишна програма за превенция и справяне с тормоза в училище, която включва няколко пилотни училища в България от различни населени места. Дългосрочната цел на УНИЦЕФ е програмата да бъде приложена на национално ниво, така че да достигне до ВСЯКО ДЕТЕ  в страната. Вижте повече за планираните интервенции тук.

Всяко дете трябва да очаква с нетърпение междучасието в училище. За много момичета и момчета обаче това са най-страшните 10 минути от деня. За насилието в училище няма междучасие!

Прочетете повече
Регистрирай се за нашия бюлетин тук!
x

Всеки месец ще получаваш най-актуалните ни предложения и промоции.