Как да се погрижим за очите си на плажа

Лятото е в разгара си, а дългоочакваната морска ваканция наближава. Докато опаковате багажа си с любимите аксесоари за плажа, не забравяйте да добавите чифт слънчеви очила.  Силните слънчеви лъчи крият рискове не само за кожата, но и за очите ви.

Какво e препоръчително да присъства в плажната ви чанта?

Слънчеви очила и шапка 

Комбинацията шапка с голяма периферия и стилни слънчеви очила е чудесна не само за фешън визията ви, но и за предпазване от вредните UVA и UVB лъчи.

Очилата с поляризирани стъкла са подходящи за намаляване на ярките отблясъци край морето. Пясъчната ивица на плажа и морската вода отразяват слънчевите лъчи, което увеличава риска от слънчево изгаряне, но и натоварва зрението. Можете да избирате между елегантни и спортни модели очила, важно е да са с качествени покрития и 100% защита.

 

 

 

Очила за плуване

В случай, че сте любители на гмуркането, очилата за плуване ще ви осигурят комфорт и защита от солената вода и пясъка, докато се наслаждавате на подводния морски свят. Водата често съдържа бактерии или други замърсявания, които могат да инфектират очите ви, които са особено чувствителни, ако носите контактни лещи. Предлагат се и очила за плуване с диоптър.

 

 

 

Физиологичен разтвор

Хигиената на плажа е изключително важна. Избягвайте да докосвате очите си с ръце, по които има полепнали пясъчни частици. Очилата ще ви предпазят и от вятъра и пясъка, докато се забавлявате с плажни спортове като волейбол или футбол.

Ако все пак попадне пясък в очите ви, не ги търкайте, тъй като това може да надраска роговицата и да увреди на повърхността на окото. Вместо това изплакнете очите си с физиологичен разтвор или чиста вода.

 

 

Погрижете се за здравето на очите си, за да се отдадете безгрижно на лятната ваканция и да запазите само позитивни морски спомени. През август можете да си изберете от най-актуалните модели слънчеви очила и да ги вземете с до -60% отстъпка в оптики Optissimo, Grand Optics & Joy Optics, както и онлайн на shop.grandoptics.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *