Как да почистваме правилно очилата си?

Прекарваме голяма част деня пред дигиталните устройства, което се отразява на очите ни. Освен за корекция на зрението, често използваме очила за предпазване от вредното влияние на синята светлина, докато работим на лаптопа. Дори за вас диоптрични очила да са единствено стилен моден аксесоар, със сигурност сте се сблъскали с проблема как да почиствате стъклата правилно.

 

Как да почистим очилата си лесно в няколко стъпки

Препоръчваме да използвате спрей или мокра кърпичка. Меката микрофибърна кърпа също почиства добре зацапванията, отпечатъците и прахта. Немската компания ZEISS предлага богата гама от професионални почистващи продукти. Специалните спрейове са много удобно решение за използване в офиса. Лесно се побират и в дамската чанта, така че да са с вас през целия ден, където и да се намирате. Незаменими с в комбинация с перфектно почистващата и компактна микрофибърна кърпа.

Мокрите кърпички на ZEISS за еднократна употреба са подходящи за използване при пътуване. Предпочитан вариант са и от мъжете, които лесно добавят по няколко броя в джоба на панталона или сакото.

Грижа за очила включва не само правилно почистване, но и съхранение, затова винаги ги поставайте в твърд калъф, когато не ги използвате.

Какво не трябва да правим?

Не е добра идея да почиствате очилата с фланелката си, салфетка или друг плат, за да не надраскате стъклата. В никакъв случай не използвайте перилни препарати, прах за пране или други химически съставки. Избягвайте да оставяте очилата си със стъклата надолу. Никога не използвайте сешоар или друго подбно устройство за подсушаване.

Грижете се за очилата си правилно, за да ви служат по-дълго време и да се наслаждавате на ясно зрение.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *