Грим и контактни лещи – няколко полезни съвета

Гримът е част от сутрешния разкрасителен ритуал на повечето дами. С няколко движения на четката можем да прикрием някои малки недостатъци и да се чувстваме по-уверени  всеки ден, както и да променяме визията си за различни поводи.

 

 

В случай, че носите лещи обаче, трябва да имате предвид някои особености при избора на продукти за грим на очите. Подходящата и качествена козметика ще ви спести редица проблеми.

Споделяме няколко ключови съвета от специалисти какъв грим да използвате:

Контактни лещи = чисти и сухи ръце

На първо място преди поставяне на лещите, най-важно е ръцете да бъдат чисти и сухи, за да се избегне замърсяване. Лещите се поставят преди грима, в противен случай рискувате да попадат частици от него върху тях. Също така уверете се, че ръцете ви са 100 % сухи, тъй като водата от чешмата също понякога може да е опасна за очите.

 

 

 

Хипоалргенни продукти

Използвайте продукти, които са тествани от офталмолози и са подходящи за чувствителни очи. Голяма част от водещите марки предлагат различни хипоалергенни варианти. Специалистите съветват при поставяне на продуктите за лице -крем, фон дьо тен, основа или пудра, да избягвате зоната около очите.

Бъдете внимателни с очната линия и молива за очи

Избягвайте поставянето на очна линия в основата на миглите, тъй като това може да доведе до инфекция на слъзните жлези и сухота в очите.

Кремообразни и течни сенки за очи

Сенките на прах лесно могат да попаднат в окото, затова ги заменете с кремообразни. Като допълнение можете да използвате и грунд за сенки преди да ги поставите, тъй като това допълнително ще ги фиксира върху клепачите.

Нанасяйте внимателно спиралата

Започнете поставянето от средата на миглите към върха, за да избегнете директен контакт на четката с клепачите. Дълготрайните продукти са за предпочитане, тъй като вероятността да попаднат и раздразнят очите е по-малка.

Избягвайте продукти за почистване на маслена основа

Причината за това е, че този вид продукти, както и тези, съдържащи силикон, могат да замърсят лещите и да раздразнят очите. Мицеларната вода е чудесно средство и няма агресивен ефект. Запознайте се със състава на козметичните продукти, преди да направите избор.

Извадете контактните лещи преди да отстраните грима

Дори да се опитате да го направите внимателно след това, рискувате да замърсите лещите. За по-голямо удобство можете да използвате увеличително огледало.

 

 

 

 

Използвайте меки продукти

Чудесен начин да избегнете увреждане на лещите е използването на меки четки за нанасяне на грим в зоната около очите.

 

Здравословните навици са изключително важни, когато носите лещи. Така например е добре да подменяте лещите, когато е необходимо и да ги съхранявате правилно. Това включва грижата за самите лещи – почистване и подмяна според препоръките на производителите.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *